Wyszukiwarka

\"\"







































 








Linki


 

/Projekty Europejskie 2021-2027/

Hotelarstwo i Catering

Program kierowany jest do osób pracujących w szeroko rozumianym sektorze turystyczno-hotelarskim, kadry kierowniczej, personelu, osób prowadzących gospodarstwa agroturystyczne i ich personelu, którzy pragną podnieść swoje kwalifikacje językowe.

Proponujemy trzy programy nauczania:
  • Highly Recommended dla kadry kierowniczej w turystyce i hotelarstwie, nauka na trzech poziomach zaawansowania;
  • At Your Sernice dla personelu hoteli i pensjonatów, nauka na dwóch poziomach zaawansowania;
  • Close To Nature angielski w agroturystyce, nauka na dwóch poziomach zaawansowania.

Celem kursu jest rozwinięcie u uczestników sprawności mówienia i pisania, które są niezbędne przy wykonywaniu zawodów związanych z sektorem usług turystyczno-hotelarskich. Kurs kształci równolegle język ogólny i specjalistyczny obejmując typowe zagadnienia z dziedziny turystyki.

Kursy obejmują od 75 do 120 godzin praktycznej nauki języka angielskiego. W zależności od poziomu, wzbogacone są o słownictwo i ćwiczenia językowe związane ze specyfiką pracy uczestników.

Zajęcia na każdym poziomie mogą zostać zakończone egzaminem certyfikacyjnym TELC. Dla osób chętnych istnieje możliwość zorganizowania dodatkowego modułu przygotowującego do egzaminu TELC (30 godzin).

Analogiczne programy są również dostępne w języku niemieckim.

Szczegółowe informacje można uzyskać u naszych pracowników lub pod numerem infolinii 0 801 081 181